Een huisdierenverzekering afsluiten? Een aantal aandachtspunten op een rij gezet in 2021

0

Eigenlijk is deze titel een beetje een verkeerde benaming. De verzekering voor de dieren/huisdieren is al aanwezig. Een betere vraag zou zijn: Hoe ver zijn we verwijderd van een veterinaire verzekering die een normaal aspect van het hebben van een huisdier wordt?

Hoewel er op dit moment al een huisdierenverzekering bestaat, betaalt de overgrote meerderheid van de diereneigenaren nog steeds uit eigen zak voor de medische verzorging van hun dieren. Maar met een maatschappij die veel belang hecht aan haar harige familieleden en de kosten van dierenartsen die niet ver verwijderd zijn van de medische kosten van mensen, kan een dergelijk verzekeringssysteem zo ver weg zijn?

Het is een goed idee om een huisdierenverzekering te nemen

Behalve in zeer zeldzame gevallen, bieden huisdieren geen financiële beloning door in leven te blijven. In deze gevallen worden de dierenartsrekeningen betaald, puur vanwege de wens van het gezin om hun dierbaren in leven te houden en in de best mogelijke gezondheid te houden.

  • Twintig of meer jaar geleden was zelfs het overwegen van een veterinaire verzekering misschien niet eens een overweging. Er waren gewoonweg niet zo veel procedures voor uw standaard hond of kat die beschikbaar waren en duur genoeg om een groter bedrijf te vragen om de rekening te betalen. Maar nu is de medische technologie van de dierenarts slechts een smidgen achter datgene wat beschikbaar is voor de mens.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de heupen

Als gevolg van inteelt (of gewoon slechte genetica) is heupvertoning een veel voorkomende degeneratieve aandoening onder hoektanden rond hun achterste gewrichten. Het leidt tot een enorme hoeveelheid pijn voor getroffen honden en uiteindelijk verlies van het gebruik van hun achterste ledematen. Op een bepaald moment is de meest humane vorm van behandeling euthanasie.

  • De wetenschap heeft echter een achterstand opgelopen en heupvervanging kan bij honden net zo gemakkelijk worden gedaan als bij mensen. Dit is echter een procedure die in de tienduizenden dollars loopt. Mocht men vinden dat hun hond uit een stamboom komt waar displaysia een probleem is, dan zou een huisdierverzekering veel zin hebben.

Waar zou men dan een huisdierverzekering vinden?

Er zijn eigenlijk een aantal gerenommeerde dealers beschikbaar. Als voorbeeld: beroemd om hun voedselmerken (zelfs als ze de neiging hebben om honden een beetje winderig te maken), Purina biedt plannen aan die variëren van $12 per maand ($144 per jaar) tot $47 per maand ($664 per jaar) – merk op dat deze aantallen hoger of lager kunnen zijn, afhankelijk van het feit of men een hond of een kat verzekert en de leeftijd van het dier. Het lagere bereik plan heeft alleen betrekking op ongelukken (zoals in medische, niet de soort die uw huisdieren op de vloer maken), het hogere bereik plan heeft betrekking op normale bezoeken en zelfs preventieve zorg (zoals vlooien- en hartwormmedicijnen bij een goedkope kattenverzekering hebben geregeld.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *